• Головна
  • Новини
  • Терористичні удари по Кременчуку: що відомо на цей момент

Терористичні удари по Кременчуку: що відомо на цей момент

Терористичні удари по Кременчуку: що відомо на цей момент

Кількість загиблих внаслідок ракетного удару по торговому центру продовжує зростати

27 червня російські війська завдали ракетного удару по місту Кременчук у Полтавській області. Ворожі ракети влучили у будівлю торговельно-розважального центру "Амстор", де на момент атаки перебувало чимало цивільних.

Інформацію про ракетний удар по Кременчуку о 16:00 підтвердив голова Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін. Згодом він повідомив, що ворожа ракета влучила у цивільний об'єкт.

Інформацію про жертви серед цивільних підтвердив також міський голова Кременчука Віталій Малецький.

“Ракетний удар по Кременчуку прийшовся у дуже людне місце, яке на 100% немає відношення до військових дій. Є загиблі та постраждалі”, – пише він.

О 17:18 деталі трагедії повідомив Президент України Володимир Зеленський. За словами голови держави, ворожа ракета влучила у торговельний центр, де на момент атаки перебувало понад тисяча людей. Кількість жертв на момент публікації встановити було неможливо.

Жодної небезпеки для російської армії. Жодної стратегічної цінності. Лише намагання людей жити нормальним життям, що так злить окупантів", - заявив Президент Зеленський.

Незабаром у Офісі Президента повідомили про перші цифри стосовно постраждалих. Заступник голови Офісу Кирило Тимошенко заявив про 2 загиблих та щонайменше 20 поранених внаслідок ракетного удару по ТРЦ. З поміж постраждалих 9 осіб перебувають у важкому стані. Та станом на 19:30 за даними голови полтавської ОВА Дмитра Луніна кількість постраждалих зросла - 10 загиблих та 40 поранених внаслідок ракетного удару.Станом на 19:56 з'явилася уточнена інформація стосовно поранених. 21 людину поранено та госпіталізовано. 6 із них – у важкому стані. Окрім того, 29 людям надано амбулаторну допомогу (без госпіталізації), зокрема двом дітям.

Командування Повітряних Сил ЗСУ повідомило, що у  торгівельно-розважальний центр в місті Кременчук російські окупанти влучили ракетами Х-22, випущених із дальніх бомбардувальників Ту-22 М3. Літаки рашистів злетіли з аеродрому Шайковка на заході Клужської області рф, а пуски здійснювались з Курської області.

Попри заяви окремих російських пропагандистів про те, що ціллю атаки був Кременчуцький нафтопереробний завод, така інформація не відповідає дійсності, адже зазначене підприємство розташоване на відстані у понад 14 км від торговельний центру, куди влучили російські ракети.

Нагадаємо, учора, 26 червня, Україна зазнала масової ракетної атаки російських військ. На Черкащині дві ракети влучили в об’єкт цивільної інфраструктури, внаслідок чого загинув чоловік, і ще 5 осіб зазнали травм. Загиблий був залізничником, який ніч чергування на посту.

Крім того, росіяни обстріляли ракетами Київ. Одна із них влучила в житловий будинок. З-під завалів обстріляного російськими ракетами житлового будинку на Лук’янівці, у Шевченківському районі Києва, дістали семирічну дівчинку. Відомо, що її мамою є 35-річна громадянка російської федерації.

На момент публікації дівчинка перебувала в лікарні у стабільному стані.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності