До Грузії прибув танкер з російською нафтою

До Грузії прибув танкер з російською нафтою

За даними джерел журналістів, країну хочуть використати для обходу санкцій проти росії

Танкер з російською нафтою, яка підпадає під санкції, станом на вечір 26 червня перебуває у портовому терміналі грузинського міста Батумі.

Як інформує "Європейська правда", таку інформацію повідомив грузинський опозиційний телеканал Mtavari.

За даними журналістів, у суботу судно Esen Ka, що пливе під прапором Туреччини, вирушило з Туапсе до Батумі, завантаживши 30 тисяч тонн вакуумного газойлю.Сировина належить російській компанії "Роснєфть", що перебуває під санкціями через війну Росії в Україні.

Агентство з обслуговування судна підтверджує, що танкер перевозить вакуумний газойль, але інформації про те, де його було зроблено, не володіє. Джерело Mtavari стверджує, що грузинська сторона планує змінити походження вантажу і відправити його до Європи як нафтову продукцію з Казахстану.

Телеканал стверджує, що курирують ситуацію навколо танкера наближені до олігарха Бідзіні Іванішвілі особи – Уча Мамацашвілі та Григол Лілуашвілі.

Нагадаємо, італійська корпорація Danieli, яка виготовляє промислові апарати та обладнання для заводів, продовжує постачати росії технології, які використовують військові держави-терориста.

 

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності