• Головна
  • Новини
  • В Енергодарі окупанти викрадають та репресують людей заради грошей

В Енергодарі окупанти викрадають та репресують людей заради грошей

В Енергодарі окупанти викрадають та репресують людей заради грошей

Людей катують струмом, б’ють, утримують в ув’язненні тижнями

Окупанти викрадають людей заради грошей в Енергодарі. Крім того, вони викрадають працівників Запорізької АЕС.

Про це повідомив мер Енергодара Дмитро Орлов.

"Бізнес на крові роблять рашисти в окупованому Енергодарі та найближчих селах району. Зараз в полоні перебувають сотні мешканців міста. З них значна частина - це кваліфіковані працівники Запорізької атомної електростанції", — пише Орлов.

Також він повідомив, що людей катують струмом, б’ють, утримують в ув’язненні тижнями, а інколи навіть місяцями. Крім того, їх окупанти вимагають зізнаватися у "протиправній діяльності", зокрема участі в самообороні міста, прихованні зброї, називати прізвища інших своїх "спільників".

"Рашистам насправді байдуже, яку позицію займає ув’язнена людина, ким працює і чи взагалі брала учать в самообороні Енергодара. Це просто привід. Якщо хтось потрапив під їхні жорна, то вийти на волю без моральних, фізичних або матеріальних втрат вдається вкрай рідко", — зазначає мер Енергодара.

Якщо раніше викрадали тільки чоловіків, то зараз в полон потрапляють і жінки. Крім так званих "політичних" в’язнів у окупантів є ще один великий напрямок діяльності — викрадення заради грошей.

Стандартна "ціна" по району за звільнення ув’язненої під будь-яким приводом людини — 50 тисяч гривень. Ці гроші вимагають сплатити самим полоненим або їх родичам.

За останні два тижні ситуація в окупованому Енергодарі тільки загострилася. За словами мера, щоденно він отримує два-три повідомлення про нові випадки викрадення людей.

Нагадаємо, у тимчасово окупованому Мелітополі відкрилось відділення російського банку.

Також у місті почала роботу псевдоподаткова інспекція, і загарбники змушують підприємців у ній реєструватись. Тим, хто відмовляється, погрожують застосуванням “санкцій”.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності