• Головна
  • Новини
  • Україна не робитиме кроків до НАТО з огляду на позицію членів Альянсу

Україна не робитиме кроків до НАТО з огляду на позицію членів Альянсу

Україна не робитиме кроків до НАТО з огляду на позицію членів Альянсу

Таку заяву зробив заступник керівника Офісу президента Ігор Жовква

Українська влада наразі не готова робити кроків щодо вступу до НАТО з огляду на ставлення до цього деяких країн, що входять до Північноатлантичного альянсу.

Як інформує Українська Правда, таку заяву заступник керівника Офісу Президента Ігор Жовква зробив у інтерв'ю для видання Financial Times.

"Ми хочемо, щоби було розуміння й визнання того, що Україна є наріжним каменем у системі безпеки на Європейському континенті. Якщо члени НАТО не визнають справжню ситуацію із тим, що відбувається в Європі й Україні, тоді цей документ стане просто ще одним папірцем, абсолютно неважливим. Члени НАТО відмовили нам у нашому бажанні (стати членом Альянсу – ред.). У цьому напрямі ми поки утримаємося від будь-яких кроків" - заявив він.

Заступник голови Офісу Президента наголосив, що в оновленому варіанті НАТО має бути чітко відкинута необхідність побудови "партнерства" з росією, а попередження державі-терористу за її дії мали б бути закріплені на рівні документів Альянсу.

Ігор Жовква закликав НАТО не "соромитися" бути жорстким з Росією. Українська влада очікує, що на саміті Альянсу підтримають необхідність посилення військової співпраці з Україною та окремо скоригують пріоритети військово-політичного блоку в контексті найбільшої війни на Європейському континенті з 1945 року.

Нагадаємо, 29-30 червня в Мадриді відбудеться саміт Північноатлантичного альянсу, де зокрема обговорюватимуть закріплення статусу росії як потенційного військового суперника. Президент Володимир Зеленський в онлайн-форматі виступить на першій сесії саміту.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності