• Головна
  • Новини
  • Китай готовий застосувати військо для захоплення Тайваню

Китай готовий застосувати військо для захоплення Тайваню

Китай готовий застосувати військо для захоплення Тайваню

Потенційне китайське вторгнення може призвести до конфлікту, який за масштабами перевершить російсько-українську війну.

Китай готовий використати армію для окупації Тайваню. Влада країни повідомляє, що за жодних обставин не готова визнати незалежність Тайваню.

Як повідомляє УНІАН, таку заяву зробив посол Китаю у Франції Лу Шае під час прямого ефіру на YouTube-каналі Livre Noir.

"Ми повернемо Тайвань всіма засобами, в тому числі військовими", - заявив дипломат.

Китайський посол наголосив, що Пекін за жодних обставин не готовий визнати незалежність острова. Водночас раніше американський президент Джо Байден заявив, що США готові відправити війська на захист Тайваню.

Зауважимо, що попри статус однієї з найбільших економік світу, яка виробляє зокрема високотехнологічні товари, Тайвань залишається частково визнаною держави. Офіційна назва країни – Китайська республіка, адже на цьому острові знайшли прихисток політичні сили, які програли громадянську війну китайським комуністам у 1949-у році. Відтоді статус острівної держави залишається невизначеним, адже комуністичний Китай (Китайська народна республіка) претендує на суверенітет над Тайванем й категорично виступає проти формального визнання незалежності острова. Один з найвищих хмарочосів світу “Тайбей 101” в центрі столиці Тайваню – символ економічної могутності країни.

Останнім часом спостерігається ескалація конфлікту між двома країнами. Тайвань має гарантії безпеки від США та Японії, проте нещодавно начальник Генштабу збройних сил КНР заявив, що Китай буде “битись до останнього” та не зважатиме на жодні втрати, якщо Тайвань формально закріпить свою фактичну незалежність від Китаю.

Нагадаємо, Ю Сі Кун, спікер законодавчого юаню (парламенту) Тайваню, закликав народ у разі китайського вторгнення до острівної держави битися так само мужньо, як це роблять українці.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності