• Головна
  • Новини
  • Звільнення Херсону абсолютно неминуче - начальник ГУР Міноборони

Звільнення Херсону абсолютно неминуче - начальник ГУР Міноборони

Звільнення Херсону абсолютно неминуче - начальник ГУР Міноборони

Генерал-майор Буданов заявив, що деокупацію міста, це лише питання часу

Сили Оборони України повернуть контроль над Херсоном в осяжній перспективі. Про це зокрема свідчить тенденція бойових дій на Півдні України.

Про це начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України генерал-майор Кирило Буданов заявив у інтерв'ю британському виданню ITV News.

За його словами, незважаючи на те, що на окремих ділянках фронту у Луганській та Донецькій області Сили Оборони України організовано відійшли під важким наступом переважних російських сил, на інших ділянках фронту українські сили тримають лінію фронту, або ж починають контрнаступальні дії.

"Ви бачили, що на миколаївському та херсонському напрямку є певні зміни. Для Херсона це лише питання часу", – каже  генерал Буданов.Нагадаємо, станом на кінець червня Сили Оборони України поступово просуваються у Херсонській області. Зокрема, про це 17 червня повідомляв Генеральний штаб Збройних Сил України. Також про це офіційно заявили в оперативному командуванні "Південь" Збройних сил. Крім того, 8 червня про успіхи ЗСУ на південному напрямку повідомляла британська розвідка.Зауважимо, що на території області росіяни встановили жорсткий окупаційний режим. За даними СБУ, військові держави-терориста панічно бояться коригувальників вогню серед цивільних. Як повідомляє Служба Безпеки, станом на початок червня окупанти мали дозвіл на ураження цивільних на власний розсуд. Показовий приклад репресій - викрадення з робочого місця проректора Херсонського державного університету Максима Вінника, яки має інвалідність та потребує стабільної медичної допомоги.Станом на початок червня  близько 600 людей перебували у катівнях окупантів на ХерсонщиніВодночас окупаційна адміністрація заявила про автоматичне присвоєння всім новонародженим на окупованій території російського громадянства. Загарбники розглядають проведення псевдореферендуму про приєднання Херсонщини до російської федерації на початок вересня.Проте в області активно діє партизанський рух. Нещодавно співробітників оперативного підрозділу російських військ розстріляли в одному із кафе Херсонщини. За словами генерала-майора Дмитра Марченка, який командував обороною Миколаєва у перші місяці повномасштабного вторгнення, партизани готові до активних дій проти росіян. 

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності