Переломний момент у війні станеться у серпні - Буданов

Переломний момент у війні станеться у серпні - Буданов

За словами голови розвідки, до кінця року інтенсивність боїв на фронті впаде

Бойові дії на фронті можуть звестися до мінімуму до кінця 2022-го року. Переломний момент на фронті, де станом на кінець червня російська армія наступає з великими втратами, а на окремих ділянках тримає оборону, може настати вже на початку серпня.

Про це повідомив начальник Головного управління розвідки Міністерства Оборони України генерал-майор Кирило Буданов у інтерв'ю британському мовнику "ITV news".

За словами голови розвідки, зараз Сили Оборони України відійшли на окремих позиціях в районі Сєвєродонецька та Лисичанська, однак відступ був організований та тактично необхідний.

"Для досягнення стратегічної перемоги наше командування вирішило перегрупуватися на нових позиціях. І я особисто вважаю це рішення правильним", - сказав він.

[caption id="attachment_36980" align="aligncenter" width="920"] Фото ілюстративне.
Джерело - телеграм-канал Ressentiment[/caption]

За словами генерала Буданова, попри те, що в Луганській та Донецькій області тиск ворога залишається на високому рівні, паралельно в інших регіонах України ЗСУ тримають фронт, або ж вдаються до контрнаступальних дій, наприклад у Херсонській області.

"Це лише тактична перегрупування. І, як бачимо, тактична перегрупування відбувається в цілому по Україні. На окремих ділянках лінії фронту ми успішно контратакуємо, на окремих ділянках лінії фронту успішно обороняємося", - говорить очільник ГУР.

Генерал Буданов також додав, що військово-політичне керівництво України розглядає один можливий сценарій - повну деокупацію території України. Перші ознаки перелому на фронті за словами очільника ГУР стануть помітні вже на початку серпня.

"Я говорив це раніше і повторюю - до кінця року активні бойові дії знизиться практично до нуля. Ми непохитні у своїй точці зору. Ми відновимо контроль над своїми територіями в осяжному майбутньому", - додав він.Нагадаємо, голова ГУР Міноборони у травні публічно заявив, що Україна готова вести війну доки території держави у загальновизнаних кордонах не буде очищена від російських окупаційних сил.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності