• Головна
  • Новини
  • На деокупованих українських територіях можуть звести модульні лікарні

На деокупованих українських територіях можуть звести модульні лікарні

На деокупованих українських територіях можуть звести модульні лікарні

Нічим не гірші за умовами, проте будуються швидше

В Україні на визволених від росіян територіях можуть побудувати модульні лікарні. Про це заявив заступник міністра охорони здоров'я Богдан Боруховський під час огляду будівництва подібних медичних закладів у Польщі.

“Україна вивчає європейський досвід побудови лікарень, виготовлених у заводських умовах модульного типу. Вони можуть з'явитися на деокупованих територіях, де ворог завдав найбільших втрат медичній інфраструктурі”, - повідомив Боруховський.

За словами заступника міністра охорони здоров'я, такі медичні заклади за якістю нічим не поступаються традиційному будівництву. А завдяки модульним конструкціям терміни будівництва значно скорочуються. Модульні технології дозволяють побудувати лікарню на понад 300 ліжок у максимально короткі терміни — близько року.

“Мова йде не про “вагончики”, в яких є доступ лише до найпростіших послуг, а про повноцінні медичні заклади, зведені з модульних конструкцій з повним інженерним оснащенням, що виготовлені в заводських умовах і змонтовані на будівельному майданчику”, — пояснив заступник очільника МОЗ.

Нагадаємо, львівські лікарі отримали від канадської лікарні обладнання для оперування головного та спинного мозку.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності