• Головна
  • Новини
  • Колишній нардеп привласнив 6 тисяч експонатів, викрадених з музеїв Криму

Колишній нардеп привласнив 6 тисяч експонатів, викрадених з музеїв Криму

Колишній нардеп привласнив 6 тисяч експонатів, викрадених з музеїв Криму

Він також фінансував так звану "днр"

Команда прокурорів, слідчих та оперативників Нацполіції та ДБР розслідує незаконну діяльність народного депутата, колишнього Голови Ради міністрів Автономної Республіки Крим Валерія Горбатова та інших людей. Їх підозрюють у фінансуванні так званої "днр", виводі коштів до рф, веденні бізнесу на території окупованого Криму. Крім того, у Горбатова знайшли понад 6 тисяч артефактів та експонатів, викрадених з музеїв АР Крим та куплених в "чорних археологів".

Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора, Ірина Венедіктова та ДБР.

Серед вилучених артефактів — скіфські мечі Акінакі, ножі, кольчугу 12 сторіччя, шоломи епохи Еллінізму, посуд Трипільської культури. Крім того, в ході обшуку вилучили старовинну книгу "Саркофаги Галії", яка була експонатом Руського археологічного музею Константинополю, а потім частиною бібліотеки Херсонеського музею в тимчасово окупованому Криму. Також вилучили колекцію з понад 2,5 тисячі монет, яка відноситься географічно до Південного Причорномор'я часів Скіфського та Боспорських Царств, міста-держави Ольвії.

"За інформацією залучених у ході обшуку фахівців — експертів Національного музею історії України, понад 2 тисячі вилучених одиниць історичних артефактів належать до епох від бронзового віку до епохи пізнього середньовіччя. За попередніми даними, колекція, яка нараховує понад 6 тисяч експонатів, коштує декілька мільйонів доларів. А частина колекції, ймовірно викрадена з музеїв тимчасово окупованої території АР Крим", — розповідають в Офісі Генпрокурора.

Там додають, що цінні знахідки наразі передали на відповідальне зберігання до Національного музею історії України. Надалі планують призначити судово-мистецтвознавчу експертизу для встановлення культурної цінності об’єктів.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності