• Головна
  • Новини
  • Намагалися продати українців у трудове чи сексуальне рабство: Європол викрив мережу зловмисників

Намагалися продати українців у трудове чи сексуальне рабство: Європол викрив мережу зловмисників

Намагалися продати українців у трудове чи сексуальне рабство: Європол викрив мережу зловмисників

Зловмисники усе ще поширюють значну кількість повідомлень насамперед проти українських жінок

Правоохоронні органи 14 країн ЄС спільно з Європолом викрили мережу зловмисників, які в соцмережах знаходили українських біженців і обманом намагалися продати їх у трудове чи сексуальне рабство.

Про це повідомили у прес-службі Європолу.

"Правоохоронці моніторили у мережі ресурси щодо допомоги виїзду з України, у пошуку житла та роботи. Зі 125 платформ, що увійшли до моніторингу, було виявлено дев'ять ресурсів, які причетні до торгівлі людьми. В результаті розпочато 15 розслідувань за участю 93 правоохоронців з країн ЄС", - йдеться в повідомленні.

Слідчі моніторили пости, у яких пропонується допомога біженцям з транспортом, проживанням та роботою. Також правоохоронці проводили моніторинг сайтів знайомств і вербування, платформи, що пропонують сексуальні послуги.

Правоохоронці виявили підозрілу рекламу для українських біженців. Вдалося розглянути показники потенційної торгівлі людьми з метою сексуальної та трудової експлуатації

Як зазначили у Європолі, онлайн-платформи посилили заходи по боротьбі зі зловживаннями, спрямованими проти українських біженців, проте зловмисники усе ще поширюють значну кількість повідомлень насамперед проти українських жінок.

Жертв намагалися заманити пропозиціями "фотосесій"», обіцянками "світлого майбутнього", що призводило до сексуального рабства, або варіантами поселення за кордоном.

Нагадаємо, від початку повномасштабної війни з України виїхали майже 8 мільйонів людей.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності