• Головна
  • Новини
  • росія намагається переконати людей, що виплати валютного боргу у рублях попередять дефолт

росія намагається переконати людей, що виплати валютного боргу у рублях попередять дефолт

росія намагається переконати людей, що виплати валютного боргу у рублях попередять дефолт

росія займається фінансовим шантажем

росія створила новий наратив, яким намагається переконати людей у тому, що виплати валютного боргу у рублях попередять дефолт.

Про це повідомляє Центр протидії дезінформації при РНБО.

За допомогою такої "схеми" росія розраховує проводити платежі за зовнішніми боргами, сподіваючись, що ця "лазівка" врятує економіку рф.

Мінфін неодноразово наголошував, що рф не планує оголошувати дефолт за борговими зобов’язаннями, оскільки країна має кошти для виплат.

"Данний указ путіна має ознаки маніпуляцій. Де-факто — це фінансовий шантаж, в якому власники російських єврооблігацій до кінця не розуміють, чи отримають свої платежі. Кінцева мета цієї кампанії — послаблення санкцій для росії", — пише Центр протидії дезінформації.

За даними ЦПД при РНБО, дефолт росії за зовнішніми зобов'язаннями призведе до падіння внутрішнього виробництва, зростання цін на імпорт, а також зростання безробіття. А найголовніше — росія втратить здатність фінансувати війну в колишніх масштабах.

Нагадаємо, японський парламентар Мунео Судзукі намагається схилити Україну до перемовин з рф. Він запропонував Україні "гідно здатися", що звісно ж, підхопила російська пропаганда.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності