• Головна
  • Новини
  • Білорусь може віддати свою військову техніку Росії для війни в Україні

Білорусь може віддати свою військову техніку Росії для війни в Україні

Білорусь може віддати свою військову техніку Росії для війни в Україні

Наразі зберігається загроза використання території та повітряного простору Білорусі, щоб здійснювати ракетні обстріли

Своє озброєння та військову техніку Білорусь може надати Росії. Це можуть зробити для того, щоб в подальшому ворог перекинув її на донецький або херсонський напрямок для посилення своїх угруповань.

Про це повідомив заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу ЗСУ Олексій Громов на брифінгу в медіацентрі "Україна – Укрінформ".

"Враховуючи великі втрати агресора в озброєнні та військовій техніці, а також дещо кращий стан та умови зберігання даної техніки на складах збройних сил Білорусі, не виключається, що наш сусід надасть озброєння і військову техніку зазначену для російського агресора", - йдеться в повідомленні.

Також виявили, що на території колишнього аеродрому "Зябровка" в Гомельскій області (в напрямку Чернігова) Білорусь активно будує військову інфраструктуру. У Генштабі не виключають, що в подальшому режим Лукашенка може віддати її для розміщення чергової воєнної бази російського агресора.

За словами Громова, наразі зберігається загроза використання території та повітряного простору Білорусі, щоб здійснювати ракетні обстріли. Також можливе перекидання на територію нашої держави диверсійно-розвідувальних груп противника, щоб вчинювати диверсії на шляхах логістичного забезпечення українських військ.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності