В Україні запустили "Карту Руйнувань"

В Україні запустили "Карту Руйнувань"

ГО "Антикорупційний штаб" запустила діджитал-платформу, яка фіксує наслідки російського вторгнення в Україну.

Онлайн-мапа вже містить інформацію про понад 1500 зруйнованих або пошкоджених цивільних об’єктів інфраструктури: будинків, шкіл, церков, стадіонів тощо.

"Кількість об'єктів на мапі далека від реального обсягу руйнувань, але ми не ставимо за мету охопити всі-всі будинки та споруди, а обираємо найбільш наочні приклади. Наша мапа унікальна: на відміну від інших подібних ресурсів, вона містить фото споруди до “денацифікації”, — розповів голова правління ГО “Антикорупційний штаб” Сергій Миткалик.

Карту створили аби зафіксувати руйнації, оцінити збитки та залучити кошти на відновлення. Економічними розрахунками займаються фахівці з Київської школи економіки, проєкту “Росія заплатить”, а також Уряд. Для залучення коштів “Антикорупційний штаб” використовує платформу United24, ініційовану Президентом України Володимиром Зеленським.

Повідомляється, що станом на 8 червня збитки від пошкодження цивільної інфраструктури складають близько 3 трлн грн. Зокрема, пошкоджено майже 24 тисячі доріг, понад 300 мостів, близько 6 тисяч залізничних колій та 40 залізничних мостів.

Також світлини з мапи використовуватись у Гаазі, як доказ військових злочинів росії в Україні.

"Організація працювала над мапою із перших днів війни, запустила її першою, бо вже мала схожий досвід. І лише сьогодні її презентували публічно, оскільки не отримали зауважень від Міністерства оборони України. Мапа не зашкодить безпеці і не грає на руку ворогові", - зазначають в ГО.

Нагадаємо, раніше за ініціації Зеленського в Україні запустили платформу United24. Вона має стати “єдиним вікном” для пожертв від благодійних організацій, міжнародних партнерів та громадян з метою підтримки України.

Усі пожертвувані кошти одразу потрапляють на рахунок Національного банку України. Далі кошти надходять на рахунки Міністерства оборони, Міністерства інфраструктури та Міністерства охорони здоров’я.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності