• Головна
  • Новини
  • ЄС переходить на вугілля, щоб уникнути газового шантажу рф

ЄС переходить на вугілля, щоб уникнути газового шантажу рф

ЄС переходить на вугілля, щоб уникнути газового шантажу рф

Таке рішення тимчасове, допоки Європа остаточно не знайде альтернативу російському газу

Європейський Союз тимчасово повернеться до вугілля, щоб впоратися з уповільненням постачання російського газу.

Як інформує Reuters, про це заявив чиновник Європейського Союзу 22 червня.

Зараз росія позапланово скорочує постачання газу у країни Європи всупереч підписаним контрактам, реагуючи на санкції, впроваджені ЄС.

Міжнародне енергетичне агентство (МЕА) заявило, що Європа повинна замінити російські енергоносії, одночасно підвищуючи ефективність відновлюваних джерела енергії, включаючи ядерну. Глава МЕА Фатіх Біроль попередив, що Росія може продовжувати шукати виправдання для скорочення поставок або їх повного припинення з наближенням зими.

Крім того, держава-терорист займається енергетичним шантажем балтійських країн. Президент Литви повідомила, що її країна готова до вимкнення росією з загальної електромережі в помсту за блокування залізничних перевезень деяких російських товарів до Калінінградської області. У кремлі пообіцяли відплату, не уточнивши, у якій формі вона може бути.

Європа тимчасово шукатиме альтернативи російському газу на викопному паливі через дії путіна, але твердженнями Єврокомісії, ці кроки не зруйнують довгострокові цілі щодо зміни клімату.

"Незаконне вторгнення Росії в Україну призвело до надзвичайної ситуації в ЄС. З тих самих шахрайських кроків, які ми спостерігаємо з боку адміністрації путіна щодо зниження газопостачання, ми робимо деякі дуже важливі заходи, але всі ці заходи тимчасові", - заявила Еліна Бардрам, виконувач обов’язків директора з міжнародних справ та фінансування клімату Європейської комісії, маючи на увазі тимчасовий перехід на вугілля.

Нагадаємо, президента Франції Еммануеля Макрона звинуватили у зраді України, оскільки останні дані свідчать про різке зростання імпорту французького газу з Росії з початку війни.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності