• Головна
  • Новини
  • У регіонах України створять комісії, які визначатимуть безпеку очного навчання

У регіонах України створять комісії, які визначатимуть безпеку очного навчання

У регіонах України створять комісії, які визначатимуть безпеку очного навчання

Там, де йдуть бойові дії, ОВА ухвалюватимуть дистанційний формат навчання

В регіонах України при обласних військових адміністраціях сформують спеціальні комісії, які будуть визначити, чи безпечно розпочинати в місцевих школах очне навчання.

Про це заявив міністр освіти та науки України Сергій Шкарлет в ефірі телемарафону.

Очолювати комісії будуть профільні заступники глави ОВА і до її роботи будуть залучені представники Державної служби надзвичайних ситуацій.

"Звісно, ми всі прагнемо до соціалізації, до очного формату навчання і закликаємо до цього. Однак безпека має бути на першому місці. Ми будемо формувати мапу безпеки і основний слоган, який має бути на сьогодні для нас – це "школа – територія безпеки", – зазначив міністр.

Шкарлет каже, що МОН опитало понад 2 млн батьків щодо доцільності впровадження очного навчання під час війни. За його словами, їхні думки розділилися.

Посадовець зазначив, що там, де йдуть бойові дії, ОВА ухвалюватимуть дистанційний формат навчання, на всіх інших територіях запроваджуватимуть очний. Також школярів будуть навчати правилам евакуації і проводити тренування.

Додамо, у Львівській ОВА нагадали керівництву шкіл, що потрібно для початку навчального року. Йдеться про загальні рекомендації, яких необхідно дотримуватись в умовах воєнного стану.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності