Україні прогнозують масовий відтік мільйонерів

Україні прогнозують масовий відтік мільйонерів

За даними західних дослідників, цьогоріч майже половина доларових мільйонерів залишить Україну

До закінчення 2022-го року Україну може залишити близько 2800 осіб з капіталом в один мільйон доларів і більше. Це 42% від загальної кількості українців з такими активами.

Такі дані публікує у своєму дослідженні  Henley Global Citizens Report. де зокрема аналізує міграцію заможних людей у всьому світі між різними державами.

"Йдеться про різницю між кількістю людей із високим капіталом, які переїжджають у країну, та кількістю тих, хто емігрує з країни. Чистий приплив свідчить про те, що заможні люди більше переїжджають до країни, ніж виїжджають. Чистий відтік вказує на те, що більше мільйонерів емігрують, ніж прибувають", – пояснюють організатори дослідження.

Цьогоріч найбільше доларових мільйонерів приймуть Об'єднані Арабські Емірати (4000), Австралія (3500), Сингапур (2800), Ізраїль (2500), Швейцарія (2200) та США (1500).

Водночас  Україна за прогнозованим відтоком заможних людей посіла 5 місце, поступившись, Китаю, Індії та Гонконгу.  Водночас першість за відтоком доларових мільйонерів посіла російська федерація - до кінця року вона втратить 15 тисяч людей з капіталом в один мільйон доларів, що становить 15% від загальної кількості осіб з високими статками в країні.

Нагадаємо, на Львівщині зростає динаміка сплати податку на доходи фізичних осіб. Проте бюджетна сфера за динамікою сплати податку продовжує суттєво випереджати сферу бізнесу.

 

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності