• Головна
  • Новини
  • У Ростовській області безпілотник підірвав НПЗ поблизу кордону з Україною

У Ростовській області безпілотник підірвав НПЗ поблизу кордону з Україною

У Ростовській області безпілотник підірвав НПЗ поблизу кордону з Україною

В Ростовській області РФ горить Новошахтинський нафтопереробний завод. Є інформація, що він належав куму путіна Віктору Медведчуку.

Про це повідомляє Telegram-канал Baza.

За попередніми даними, пожежа почалася близько 9 ранку на установці з переробки нафти. Площа займання становить 50 квадратних метрів. Постраждалих нема.

У соцмережах вже починають з'являтися відео, які підтверджують приліт безпілотника, після якого й виникло масштабне загоряння. На кадрах видно, як БПЛА наближається до заводу, а потім скидає на нього вибухівку.

До слова, за інформацією ЗМІ, колишній нардеп від ОПЗЖ, а тепер затриманий СБУ Віктор Медведчук разом із сім'єю, володів шістьма підприємствами у росії, які були задіяні у нафтопереробці та нафтопродажі. Але позбувся їх. Серед них був і "Новошахтинський завод нафтопродуктів". Його кум путіна придбав разом із Тарасом Козаком, фактично, за безцінь після анексії Криму у 2014 році. 75% заводу належало українській екс-телеведучій Оксані Марченко, дружині Медведчука. За оцінками журналістів-розслідувачів програми "Схеми", "Новошахтинський нафтопереробний завод" починаючи з 2014 року і березня минулого року  забезпечив родинам дивіденди у розмірі понад 100 мільйонів доларів. Новошахтинський завод, до речі, ще раніше потрапив під українські санкції, бо постачав нафтопродукти бойовикам ОРДЛО.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності