• Головна
  • Новини
  • Американські прокурори розслідуватимуть військові злочини росіян

Американські прокурори розслідуватимуть військові злочини росіян

Американські прокурори розслідуватимуть військові злочини росіян

Групу розслідувачів очолить американський "мисливець на нацистів"

Група співробітників американської прокуратури на чолі з відомим мисливцем на нацистських злочинців Еллі Розенбаумом буде розслідувати військові злочини російської армії в Україні.

Як повідомляє CNN, про це заявив 21 червня генеральний прокурор США Меррік Гарленд, перебуваючи з неоголошеним візитом в Україні.  Група працюватиме над виявленням та притягненням до відповідальності всіх, хто вчинив військові злочини в Україні.

Команду, за словами Гарленда, очолюватиме найвідоміший мисливець на нацистів Департаменту юстиції Елі Розенбаум, і вона складатиметься з експертів у розслідуваннях, пов’язаних із порушеннями прав людини та військовими злочинами.

За даними Міністерства юстиції, Розенбаум, 36-річний ветеран міністерства юстиції, раніше обіймав посаду директора стратегії та політики у сфері захисту прав людини, допоміг департаменту у понад 100 справах позбавити громадянства або депортувати обвинувачених нацистів.

За твердженням американських журналістів, така заява є сильним сигналом Міністерства юстиції про те, що воно зацікавлене в розслідуванні військових злочинів у війні, що триває в Україні, і наслідком попередніх спроб Міністерства юстиції заблокувати активи російських олігархів.

"Немає схованки для військових злочинців. Міністерство юстиції США буде намагатися притягнути до відповідальності тих, хто вчиняє військові злочини та інші звірства в Україні", – сказав Гарленд в Україні.

Меррік Гарленд також повідомив, що Міністерство юстиції США скерує трьох прокурорів, які будуть консультувати Україну, а також країни Європи та Близького Сходу щодо боротьби з зусиллями росії уникнути глобальних санкцій.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності