• Головна
  • Новини
  • Встиг повоювати лише три дні: СБУ допитала російського пілота-"вагнерівця"

Встиг повоювати лише три дні: СБУ допитала російського пілота-"вагнерівця"

Встиг повоювати лише три дні: СБУ допитала російського пілота-"вагнерівця"

У Службі безпеки України допитують російського пілота-найманці, літак якого збили напередодні українські захисники. Він розповів, що свій перший бойовий виліт здійснив 14 червня, а вже 17-го опинився в полоні. Загалом пілот робив по 1-2 бойових вильоти в день.

"Тепер він розповідає СБУ про те, як скидав бомби на Україну. При цьому, намагається виправдовуватись і каже, що йшлося лише про "нанесение ударов по опорным пунктам, скоплениям силы и живой силы противника", - кажуть в СБУ.

Та коли полоненому показали на відео результати ударів рф по мирних населених пунктам, він раптом змінив свою думку і визнав, що це "неправильна, нікому непотрібна війна".

Серед іншого він зізнався, що крім нього на російських винищувачах вартістю понад млн літають також і інші найманці, а не кадрові льотчики зс рф.

"Найманці отримують за роботу ставку від 200 тис. рублів на місяць і додаткові бонуси. Основною метою свого перебування в Україні цей пілот вважав "задачу… по оказанию помощи республикам Донбасса", а бойові вильоти – "частными задачами", - кажуть у Службі безпеки.

Нагадаємо, наприкінці травня українські захисники знищили великий підрозділ “вагнерівців” на Донбасі. Після ліквідації ЗСУ такої елітної частини “рядові” російські окупанти тепер взагалі бояться воювати.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності