• Головна
  • Новини
  • Верещук просить цивільних покинути Херсонщину, а німці відповіли на газовий шантаж росії: головні новини за ніч

Верещук просить цивільних покинути Херсонщину, а німці відповіли на газовий шантаж росії: головні новини за ніч

Верещук просить цивільних покинути Херсонщину, а німці відповіли на газовий шантаж росії: головні новини за ніч
  • Віце-прем’єрка України Ірина Верещук просить херсонців якомога швидше покинути область. Наголошує, що варто виїхати коридорами, які пропонує росія, тобто через окупований Крим. І навіть скористатися паспортами, які видають росіяни. Верещук обіцяє, що українська влада за це не каратиме. Виїхати ж потрібно, аби не заважати українській армії деокуповувати територію Херсонської області. Контрнаступ, обіцяю Верещук, буде швидко і він буде активним.
  • А тим часом росії все складніше приєднати “офіційно” до свого складу окуповані землі. В Американському Інституті дослідження війни кажуть, що на окупованих територіях діють українські партизани. Вони заважають намірам кремля публічно оголосити про приєднання частини України до росії.
  • Німці готові розконсервувати свої вугільні ТЕЦ. Так у країні вирішать питання зі зменшенням постачання російського газу. При цьому наголошують, що це короткотерміновий план, розрахований лише до 2024 року. У Німеччині кажуть, що вугільні ТЕЦ завдають значної шкоди екології, проте в умовах, які виникли, їх роботу можна виправдати.
  • В Україні від початку війни значно зросла смертність на дорогах. Заступник начальника департаменту Патрульної поліції Олексій Білошицький навіть назвав цифру - на дорогах гине на 25% більше людей, ніж раніше. Правоохоронці мають пояснення такої тенденції. Кажуть, частково виною стає відсутність дорожніх знаків, знищених війною. Білошицький сказав, що через бойові дії в Україні зруйновані 24 тисячі кілометрів доріг.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності