• Головна
  • Новини
  • Депортації не буде: Центр протидії дезінформації спростував фейк про депортацію військовозобов`язаних чоловіків з Польщі

Депортації не буде: Центр протидії дезінформації спростував фейк про депортацію військовозобов`язаних чоловіків з Польщі

Депортації не буде: Центр протидії дезінформації спростував фейк про депортацію військовозобов`язаних чоловіків з Польщі

рф поширює наратив, що влада Польщі на вимогу Києва депортуватиме українських чоловіків "мобілізаційного" віку. Проте в Україні стверджують- повідомлення фейкове.

Про це повідомляє Центр протидії дезінформації при РНБО України.

"Цю тему активно поширюють канали колаборантів, а також вона поширюється на території РФ. В самій Польщі фейк не набрав резонансу", - зазначають у ЦПД.

Повідомляється, що урядовий центр безпеки Республіки Польща виявив фейковий лист до Міністерства закордонних справ Польщі, що нібито надійшов від МЗС України.

"Таким способом ворог намагається отримати персональні відомості про українців, що перебувають за кордоном, для подальшого проведення інформаційно-психологічних операцій, покликаних знизити рівень довіри до України загалом", - попереджають у Центрі протидії дезінформації при РНБО України.

Громадян закликають перевіряти підозрілі "документи", що публікуються в соціальних мережах, та користуватися винятково офіційними сайтами українських органів державної влади.

Нагадаємо, окупанти поширюють фейк про вимоги для вступу України до ЄС.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності