• Головна
  • Новини
  • В окупованому Херсоні окупанти викрали з архіву списки виборців за 2019 рік

В окупованому Херсоні окупанти викрали з архіву списки виборців за 2019 рік

В окупованому Херсоні окупанти викрали з архіву списки виборців за 2019 рік

У тимчасово окупованому Херсоні представники окупаційної влади увірвалися до обласного архіву та викрали документи зі списками виборців за 2019 рік. Скоріш за все, планують їх використати для організації псевдореферендуму для зміни територіальних меж України. Про це повідомляє поліція Херсонщини.

Відомо, що про викрадення повідомив представник Державного архіву.

"До приміщення прийшли троє невідомих чоловіків, які мали посвідчення працівника новоствореної окупаційною владою російської федерації "Військово-цивільної адміністрації Херсонської області". Погрожували працівникам установи застосуванням автоматичної зброї", - розповідають правоохоронці.

Таким чином окупантам вдалось незаконно вилучили з архіву 15 коробок з виборчою документацією. Там були списки виборців з чергових виборів Президента України у 2019 році.

"Нехтуючи всіма нормами і законами, представники окупаційної влади у такий спосіб намагаються зімітувати волевиявлення жителів Херсонщини та прискорити узаконення своєї влади", - додають в поліції.

За даним фактом правоохоронці відкрили кримінальне провадження. За "Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України" винним загрожує позбавлення волі на термін до 10 років з конфіскацією майна або без такої.

 

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності