• Головна
  • Новини
  • Московський патріарх вкотре підтримав війну проти України

Московський патріарх вкотре підтримав війну проти України

Московський патріарх вкотре підтримав війну проти України

За словами очільника РПЦ Кіріла Гундяєва, окупанти в Україні "захищають росію на полі бою"

Глава російської православної церкви патріарх Кіріл вчергове підтримав збройну агресію росії проти України. За словами одного з найближчих соратників російського диктатора путіна, російськими військами керує "внутрішнє моральне почуття, засноване на православній вірі".

Як повідомляє "Радіо Свобода", таку заяву очільник РПЦ зробив виступаючи у Пензі після освячення Спаського кафедрального собору.

"Наші молоді хлопці зараз захищають росію на полі бою", - заявив він.

За словами Кирила, священники, які "опікуються" російськими військовими, розповідають йому про численні приклади мужності та самопожертви серед них. Патріарх РПЦ вважає, що це "не від високої зарплати", а від "морального почуття". Кирило також висловив думку, що західний світ зараз переживає "занепад віри", а в Росії постійно відкриваються нові храми, що він назвав "божим чудом".

Відомо, що  московський патріарх Кіріл після початку повномасштабної війни зробив чимало публічних заяв на підтримку дій  держави-терориста в Україні. Зокрема він відслужив літургію в головному храмі Міноборони Росії, говорив про те, що на Донбасі триває "метафізична боротьба", і звинувачував владу України у заохоченні церковного розколу. Він також стверджував, що Росія у своїй історії ніколи ні на кого не нападала.

Нагадаємо, синод Української православної церкви Московського патріархату заявив, що діяльність попереднього президента Петра Порошенка щодо здобуття Томосу й заснування української єдиної помісної церкви стали одним із приводів для вторгнення Росії у 2022 році.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності