• Головна
  • Новини
  • "Бандера - геть": окупанти поширюють фейк про вимоги для вступу України до ЄС

"Бандера - геть": окупанти поширюють фейк про вимоги для вступу України до ЄС

"Бандера - геть": окупанти поширюють фейк про вимоги для вступу України до ЄС

З поміж іншого російська пропаганда розповідає про ніби-то вимогу ЄС припинити прославлення лідера українських націоналістів Степана Бандери

Російська пропаганда продовжує інформаційну війну, зокрема поширюючи брехню про ніби-то вимогу лідерів ЄС припинити вшанування українського героя Степана Бандери задля членства України в союзі.

Про це повідомляє Центр протидії дезінформації (ЦПД) при РНБО України.

"Десятки кремлівських медіа пишуть, що від України вимагають припинити прославляти С.Бандеру заради членства в Євросоюзі", - повідомляють в ЦПД.

Аналітики центру дослідили, що як доказ цієї "вимоги" рф наводить озвучену в ефірі французького BFM TV тезу адвоката Асоціації синів та дочок депортованих із Франції євреїв Арно Кларсфельда про необхідність перейменування українських вулиць, названих на честь Степана Бандери. Відомо, що свого часу цей же діяч сказав, що росія та Україна мають знайти компроміс щодо Донбасу.

Водночас як повідомляло Lviv.Media, перелік критеріїв для подальшого руху України до ЄС оприлюднила президента Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн. В них йде мова про боротьбу з корупцією та реформу судів, водночас жодним чином не згадано політику історичної пам'яті.

Як наголошують аналітики ЦПД, позиція окремої персони не відображає настрої суспільства. Відтак, росія цитує лояльних "експертів", щоб сформувати хибне враження розколу серед населення країн Заходу у питанні підтримки України.

Нагадаємо, в РНБО назвали українські телеграм-канали, які адмініструє російська розвідка

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності