• Головна
  • Новини
  • Успіхи ЗСУ на Сході та обстріл Миколаєва: добірка новин за ніч, які ви могли проспати

Успіхи ЗСУ на Сході та обстріл Миколаєва: добірка новин за ніч, які ви могли проспати

Успіхи ЗСУ на Сході та обстріл Миколаєва: добірка новин за ніч, які ви могли проспати

Німеччина передасть Україні нові гаубиці та РСЗВ

  • На східних рубежах оборони українські захисники за минулу добу знищили 87 окупантів, 2 ворожих склади боєприпасів і російську техніку. Зокрема, ЗСУ 18 червня знищили 1 танк, 5 мінометів, 52 АТТ, одиницю спецтехніки, 1 БПЛА та 2 склади з боєприпасами.
  • За минулу добу ворог двічі обстріляв Миколаїв: вдень ракетами типу Х-55, ввечері – "Калібрами". 1 ракета знищена українським підрозділом з переносного зенітно-ракетного комплексу. 2 – уразили завод пластикових вікон, ще 1 – житловий будинок, а наступна влучила в ковбасний цех.  За попередніми даними, жертв немає, масштаби руйнувань уточнюються.
  • Голова Запорізької військової адміністрації Олександр Старух повідомив, що на території області окупанти залякують місцеве населення смертною карою.

"Окупанти намагаються залякати місцеве населення та придушити будь-який рух опору шляхом введення смертної кари. Але українські партизани продовжать чинити опір. У цей час окупанти продовжують боротися між собою за владу та фінанси", — сказав Старух.

  • Німеччина обіцяє відправити Україні найближчими тижнями нові гаубиці та РСЗВ. Про це повідомила пані посол Німеччини в Україні Анка Фельдгузен під час телемарафону.

"Крім гаубиць, ЗСУ отримають реактивні системи HIMARS, які постачаються разом із Британією та США. HIMARS зараз збираються у Європі, а українські військові навчаються працювати з ними", — заявила Фельдгузен.

  • Росіяни переформатовують своє корабельне угруповання біля українських берегів, зміщуючи акцент на підводний флот.

"Намагаючись мінімізувати втрати на морі, ворог переформатовує корабельне угруповання з акцентом на підводний флот. Наразі в готовності до ракетного удару 28 "Калібрів" на 2 надводних ракетних кораблях та 3 підводних човнах. Також на виконанні бойових завдань – 3 ВДК", — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, синоптики поділилися прогнозом погоди у Львові та області на 19 червня. Кажуть, день буде ясним та сонячним, без опадів.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності