• Головна
  • Новини
  • В РНБО назвали українські телеграм-канали, які адмініструє російська розвідка

В РНБО назвали українські телеграм-канали, які адмініструє російська розвідка

В РНБО назвали українські телеграм-канали, які адмініструє російська розвідка

За даними фахівців, ці канали адмініструє безпосередньо російська розвідка

Головне управління розвідки генштабу російської армії продовжує інформаційну спецоперацію проти України, контролюючи низку популярних телеграм-каналів. На цих майданчиках поширюють маніпулятивні інформаційні повідомлення, спрямовані на підігравання російській пропаганді.

Про це повідомили у Центрі протидії дезінформації (ЦПД) при Раді нацбезпеки й оборони України.

За даними аналітиків ЦПД, з початком війни телеграм-мережа, яку адмініструє російська розвідка, збільшила кількість підписників та продовжує вкладати ресурси в інформаційне просування. На українських телеграм-каналах, підконтрольних росіянам, активно поширюють пропагандистські меседжі адресовані громадянам нашої держави.

З поміж інших у ЦПД виокремили зокрема канали: "Легитимный", "Резидент", "Сплетница", "Картель", "Черный Квартал" та "Бунтарь". Усі вони ведуться російською мовою, хоч і скеровані перш за все на українську авдиторію.

За даними аналітиків Центру протидії дезінформації, з поміж інших зазначені телеграм-канали цілеспрямовано поширюють тези, метою яких є зламати волю українців до перемоги. З поміж них фейкова, або ж маніпулятивна інформація про відмову українських захисників воювати, зраду Заходу та непідтвердженні факти розкрадання гуманітарної допомоги. Окремо відзначають брехливу інформацію, спрямовану на погіршення образу українських біженців.

Нагадаємо, російська пропаганда поширює фейк про мобілізацію жінок до лав Сил оборони України.

 

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності