Джонсон підтримав проведення Євробачення в Україні

Джонсон підтримав проведення Євробачення в Україні

Раніше Європейська мовна спілка звернулась до Великобританії, аби провести Євробачення там через російське вторгнення до України

Прем'єр-міністр Об'єднаного Королівства Борис Джонсон виступив за проведення "Євробачення-2023" на території України. Раніше організатори конкурсу звернулись до Великої Британії, представник якої посів друге місце, аби провести Євробачення там через небезпеку бойових дій.

Про таку заяву голови британського уряду повідомило видання Sky News, після повернення з України.

"Українці перемогли на пісенному конкурсі Євробачення. Я знаю, що у нас був би фантастичний конкурс, я знаю, що ми посіли друге місце, і я хотів би, щоб це було в цій країні. Але справа в тому, що вони перемогли, і вони заслуговують на це. Я вірю, що у них це може бути, і я вважаю, що вони повинні це мати", - заявив Борис Джонсон, коментуючи проведення Євробачення у Британії.

За словами британського прем'єра, "Євробачення-2023" могла б прийняти українська столиця або будь-яке інше місто, яке перебуває на віддалі від зони бойових дій.

Нагадаємо, Міністр культури України Олександр Ткаченко виступив проти рішення Європейської мовної спілки, стверджуючи, що проведення конкурсу в Україні стане сильним сигналом підтримки з боку Європи й світу.

 

 

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності