• Головна
  • Новини
  • Відому волонтерку Юлію Паєвську звільнили з російського полону

Відому волонтерку Юлію Паєвську звільнили з російського полону

Відому волонтерку Юлію Паєвську звільнили з російського полону

Жінка, відома за своїм позивним "Тайра", перебувала у полоні росіян з 16 березня,

Відома волонтерка та парамедик Юлія Паєвська, відома за позивним "Тайра", була захоплена росіянами разом зі своїм водієм Сергієм 16 березня, евакуюючи поранених цивільних з обложеного Маріуполя. 17 червня українській стороні вдалось звільнити жінку з ворожого полону.

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський у своєму вечірньому відеозверненні.

"Особливо радий повідомити, що звільнено "Тайру" – українського медика й волонтерку Юлію Паєвську, вона вже вдома. Будемо працювати й надалі, щоб забрати всіх наших людей і щоб отримати ще більше позитивних рішень для України", - говорить голова держави.

[caption id="attachment_35307" align="aligncenter" width="900"] Юлія Паєвська
Фото:Julia Po/Facebook5[/caption]

53-річна Юлія Паєвська очолює добровольчу команду для евакуації "Ангели Тайри", яка зібралась з добровольців-парамедиків під час боїв на початку російсько-української війни, у 2014-у році.  До 24 лютого Юлія  врятувала понад 500 воїнів ЗСУ та понад 500 поранених, а точна кількість врятованих цивільних наразі невідома.

Після повномасштабного російського вторгнення Юлія Паєвська вирушила добровольцем на фронт, і займалася евакуацією поранених цивільних з Маріуполя, який безжально бомбардувала та обстрілювала російська армія. Під час перебування в обложеному місті волонтера документувала російські обстріли, і попри полон Юлії, ці кадри змогли потрапити до західних медіа. Їх опублікувала агенція Associated Press.

Нагадаємо, російська пропаганда готує для поширення провокативні заяви з неправдивим змістом, які можуть звучати з вуст полонених захисників “Азовсталі”.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності