• Головна
  • Новини
  • Окупанти поширили фейк про мобілізацію українців з Польщі

Окупанти поширили фейк про мобілізацію українців з Польщі

Окупанти поширили фейк про мобілізацію українців з Польщі

Метою чергового "вкиду" був збір даних про українців, які проживають у Польщі, для інформаційних операцій зі зниження довіри до України.

Росіяни надіслали до польського МЗС фейковий лист ніби-то від українського МЗС. В ньому йшла мова про збір інформації щодо українських чоловіків у Польщі для їх подальшої мобілізації.

Як повідомив Центр протидії дезінформації при РНБО України, фейковий лист виявив Урядовий центр безпеки Республіки Польща.

Відомо, що у фейковому листі йдеться про прохання надати Україні інформацію про всіх чоловіків-українців віком до 60 років, що перебувають у Польщі. Це нібито мало допомогти Збройним силам України мобілізувати їх для участі у війні проти росії.

За даними аналітиків ЦПД ця дезінформація з’явилася ще 3.02.2022 року на сайті російського ІА "Красная весна", 17 червня цей же фейк повторив telegram-канал "Джокер ДНР".Таким чином росіяни намагаються отримати персональні відомості про українців, що перебувають за кордоном. Їх вони планують використати для подальшого проведення інформаційно-психологічних операцій, покликаних знизити рівень довіри до України загалом.

У ЦПД закликали перевіряти підозрілі документи, що публікуються в соціальних мережах, та користуватися винятково офіційними сайтами українських органів державної влади.

Нагадаємо, у соціальних мережах активно поширюється фейковий лист, нібито підписаний заступницею Міністра освіти і науки Вірою Роговою, щодо доручення керівникам закладів освіти скласти списки випускників призовного віку з характеристиками оцінки військово-патріотичного виховання.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності