Євробачення-2023 проведуть не в Україні

Євробачення-2023 проведуть не в Україні

Тепер Євробачення можуть провести у Британії

"Євробачення" у 2023 році відбудеться не в Україні. Організатори пісенного конкурсу звернулися до Великої Британії, щоб обговорити можливість проведення конкурсу там, оскільки представник цієї країни посів друге місце.

Про це повідомляє Європейська мовна спілка.

"EBU хотів би подякувати UA.Суспільне за їхню щиру співпрацю та відданість вивченню всіх сценаріїв протягом кількох тижнів після перемоги Kalush Orchestra's 14 травня в Турині та поділитися своїм сумом та розчаруванням з приводу того, що конкурс наступного року не може бути проведений в Україні", — йдеться у повідомленні Європейської мовної спілки.

Організатор конкурсу тепер почне переговори з Великою Британією, яка посіла друге місце цього року, про потенційне проведення конкурсу Євробачення-2023 року там.

При цьому у спілці зазначили, що хотіли б, щоб перемога України позначилася на конкурсі наступного року: "Це буде для нас пріоритетом у наших обговореннях з можливими господарями".

Нагадаємо, у фіналі “Євробачення-2022” український гурт Kalush Orchestra посів перше місце, здобувши рекордну підтримку у глядацькому голосуванні. Це вже третя перемога нашої країни на міжнародному пісенному конкурсі.

Додамо, синьо-жовтий стяг, який підписав переможець цьогорічного Євробачення, лідер Kalush Orchestra, Олег Псюк продали на благодійному аукціоні. Український прапор придбало подружжя із США.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності