• Головна
  • Новини
  • Якщо не вистачатиме шкіл, діти вчитимуться у закладах культури

Якщо не вистачатиме шкіл, діти вчитимуться у закладах культури

Якщо не вистачатиме шкіл, діти вчитимуться у закладах культури

У Міністерстві освіти знайшли вихід із ситуації для тих учнів, яким не вистачатиме місця у школах. Так готуються до імовірного перевантаження класів через переселенців. Якщо бракуватиме приміщень у школах, то дозволять використовувати заклади культури. Про це розповів начальник Головного управління загальної, середньої та дошкільної освіти МОН Юрій Кононенко в ефірі "Українського радіо".

"Органи місцевого самоврядування повинні надати інші приміщення, наприклад, за домовленістю з іншими закладами культури, які б теж могли використовуватися в освітньому процесі.  До 15 липня ми вже будемо мати повну картину, яка ситуація з мережею закладів загальної та середньої освіти на початок навчального року", – сказав Кононенко.

Водночас він наголосив, що колапсу не має бути, оскільки багато дітей зараз перебувають за кордоном. Навприклад, у Києві є майже 20% вільних місць у перших класах.

Нагадаємо, у Львові перевіряють укриття в усіх школах. Йдеться про 127 закладів всієї громади.

У міській раді сформували спеціальну групу, яка до кінця тижня перевірить заклади. А за результатами обстеження робочі групи подадуть інформацію про те, скільки коштів потрібно для приведення того чи іншого укриття до належного стану.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності