• Головна
  • Новини
  • Понад 6 тисяч антиукраїнських публікацій та 3600 ворожих інтернет-ресурсів: в кіберполіції повідомили про боротьбу з ворогом

Понад 6 тисяч антиукраїнських публікацій та 3600 ворожих інтернет-ресурсів: в кіберполіції повідомили про боротьбу з ворогом

Понад 6 тисяч антиукраїнських публікацій та 3600 ворожих інтернет-ресурсів: в кіберполіції повідомили про боротьбу з ворогом

Окремо заблоковано 6780 публікацій, які містили антиукраїнський контент чи виправдовували війну

Від початку війни кіберполіцейські заблокували понад 3600 ворожих ресурсів. З початку введення воєнного стану кіберполіція викрила шахрайську діяльність понад 500 осіб, які намагалися "заробити" на війні.

Про це інформує Національна поліція Львівщини.

"Найрозповсюдженішими схемами шахрайства в інтернеті є псевдоблагодійність, пропозиції з оренди неіснуючого житла, фейкові пасажирські перевезення та продаж неіснуючих товарів, зокрема і військової амуніції. Також поширені схеми фішингу або виготовлення фіктивних документів, які нібито дозволять чоловікам призовного віку перетнути державний кордон", - йдеться в повідомленні.

Також кіберполіція створила бот у Telegram, куди можна  повідомляти про ворожі канали, групи та профілі у соцмережах та месенджерах.

Від 24 лютого кіберполіція заблокувала понад 3600 ворожих інтернет-ресурсів із загальною аудиторією понад 25,5 мільйонів користувачів. Окремо заблоковано 6780 публікацій, які містили антиукраїнський контент чи виправдовували війну.

Громадяни можуть інформувати правоохоронців про ворожі дії, зокрема через бот кіберполіції "Народний месник" . Через бот можна  передати інформацію про виявлену техніку або військових-окупантів, випадки мародерства, місця знаходження снарядів, що не розірвалися, мітки, залишені ворогом, поплічників окупантів або надати доступ правоохоронцям до приватних камер зовнішнього відеоспостереження.

Про злочини в інтернеті можна повідомити через форму на сайті кіберполіції.

Нагадуємо, СБУ заблокувала нову шахрайську схему.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності