• Головна
  • Новини
  • Велика Британія запровадила санкції проти патріарха Кіріла

Велика Британія запровадила санкції проти патріарха Кіріла

Велика Британія запровадила санкції проти патріарха Кіріла

Також під санкції потрапила уповноважена з прав дитини росії Марія Львова-Бєлова

16 червня Велика Британія додала до санкційного списку настоятеля російської православної церкви патріарха Кіріла.

Про це повідомили на сайті британського уряду.

"Велика Британія сьогодні оголосила про нову хвилю санкцій за варварське поводження з дітьми в Україні", – йдеться в офіційному повідомленні.

Патріарх Кіріл, він же володимир гундяєв, потрапив під санкції "за підтримку та схвалення війни путіна".

Окрім того, у санкційному списку опинилась уповноважена з прав дитини росії Марія Львова-Бєлова "за примусове переведення та усиновлення українських дітей".

Львову-Бєлову звинувачують у тому, що вона дозволила насильно вивезти 2000 незахищених дітей із Луганської та Донецької областей та організувати нову політику, спрямовану на сприяння їх примусовому усиновленню в росії.

Санкції також спрямовані проти союзників путіна – депутата московської міської думи, члена політичної еліти путіна Сергєя Савостянова та Алєксєя Ісайкіна, президента і члена правління групи "Волга-Дніпро", російської транспортної компанії, яка здійснює значні авіаперевезення, з якою уряд росії уклав контракт на створення повітряних мостів, які перевозять важливі вантажі.

Четверо військових полковників 64-ї окремої мотострілецької бригади, підрозділу, який, як відомо, вбивали, ґвалтували та катували мирних жителів Бучі, також отримали санкції за роль бригади в Україні.

Під санкції також потрапили члени так званого "Комітету порятунку за мир і порядок" – організації, яка співпрацює з російською армією для підтримує окупацію Херсонської області.

У МЗС Британії наголосили, що агресія путіна виходить за межі України, а російський експорт розпалює конфлікти по всьому світу. Тому нові санкції також торкнулися організацій, які відповідальні за постачання деталей для літаків Збройним силам М'янми.

Нагадаємо, нещодавно Євросоюз затвердив шостий пакет санкцій проти рф. Однак санкційні обмеження не поширюватимуться на голову російської православної церкви Кіріла.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності