• Головна
  • Новини
  • Спікер парламенту Тайваню закликав народ брати приклад з України

Спікер парламенту Тайваню закликав народ брати приклад з України

Спікер парламенту Тайваню закликав народ брати приклад з України

“Україна навчила: Господь допомагає лише тим, хто допомагає собі сам” - заявив глава парламенту Тайваню, який перебуває під загрозою китайського вторгнення.

Ю Сі Кун, спікер законодавчого юаню (парламенту) Тайваню, закликав народ у разі китайського вторгнення до острівної держави битися так само мужньо, як це роблять українці.

Як інформує Lviv.Media, про це повідомив форум "Україна-Тайвань" на своїй сторінці у Twitter.

Зауважимо, що попри статус однієї з найбільших економік світу, яка виробляє зокрема високотехнологічні товари, Тайвань залишається частково визнаною держави. Офіційна назва країни - Китайська республіка, адже на цьому острові знайшли прихисток політичні сили, які програли громадянську війну китайським комуністам у 1949-у році. Відтоді статус острівної держави залишається невизначеним, адже комуністичний Китай (Китайська народна республіка) претендує на суверенітет над Тайванем й категорично виступає проти формального визнання незалежності острова.

Останнім часом спостерігається ескалація конфлікту між двома країнами. Тайвань має гарантії безпеки від США та Японії, проте нещодавно начальник Генштабу збройних сил КНР заявив, що Китай буде "битись до останнього" та не зважатиме на жодні втрати, якщо Тайвань формально закріпить свою фактичну незалежність від Китаю.

Спікер тайванського парламенту Ю Сі Кун, відомий як рішучий прихильник повної незалежності острова, заявив, що його країна має достатньо зброї для оборони, зокрема й ракети, які можуть досягти цілей навіть у Пекіні. Проте, за його словами, гарне озброєння та географічна перевага не варті нічого, якщо немає волі боронити свою державу.

“Україна навчила нас: Господь допомагає лише тим, хто здатен допомогти собі” - заявив посадовець.

Водночас він нагадав, що Тайвань має достатньо крилатих надзвукових ракет, які можуть вражати цілі на більшій частині території Китаю.

За словами Ю Сі Куна, про цю здатність ракет “Юнфенг” він знав ще за часів свого прем’єрства (2002-2005), однак тоді не міг про це говорити публічно. Наразі ж Тайвань розбудував повноцінну систему для контратаки по комуністичному ворогу.

Також тайванський спікер нагадав, що Тайвань захищається природним бар’єром - Тайванською протокою, що не дозволить китайцям повторити нахабність росіян в Україні. Збройні сили країни готові відбиватися від китайських кораблів потужними протикорабельними ракетами Hsiung Feng III.

Нагадаємо, як повідомляло Lviv.Media, уряд Тайваню передав 800 тисяч доларів для потреб Першого медичного об'єднання Львова.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності