• Головна
  • Новини
  • Загарбник змінює тактику: в ДРГ набирає переважно україномовних мешканців з ОРДЛО і Криму

Загарбник змінює тактику: в ДРГ набирає переважно україномовних мешканців з ОРДЛО і Криму

Загарбник змінює тактику: в ДРГ набирає переважно україномовних мешканців з ОРДЛО і Криму

рф змінила тактику набору диверсійно-розвідувальних груп в Україні. Тепер у диверсанти беруть україномовних жителів окупованих Донецької та Луганської областей, а також Криму. Про це розповів речник Міністерства внутрішніх справ Вадим Денисенко в ефірі каналу Freedom.

"Переважно це люди - колишні громадяни України, які доволі довго проживали в окупованих Донецьку, Луганську і Криму. І один з головних критеріїв, за якими їх відбирають, - це щонайменше розуміння і вміння розмовляти українською мовою", - розповів Денисенко.

За словами речника МВС, це робиться для того, щоб диверсантів було важче сплутати з іншими українцями.

"Спочатку, ми пам'ятаємо, що переважно це були росіяни, які навіть теоретично не могли вимовити деякі слова, які і стали нашим умовним паролем - "Паляниця", "Укрзалізниця" тощо", - зауважив Денисенко.

До слова, за час повномасштабного вторгнення росії в Україні нарахували понад сотню диверсійних груп.

Нагадаємо, як раніше повідомлялося, російські загарбники почали страхатися нічної “партизанщини” і вже почили вчити українську мову. У телефонних розмовах між собою окупанти бідкаються на постійні атаки українських захисників на Запоріжжі й вже прощаються фразами “До побачення”.

 

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності