• Головна
  • Новини
  • У Мелітополі російські окупанти та колаборанти не змогли поділили прибутки від врожаю черешень

У Мелітополі російські окупанти та колаборанти не змогли поділили прибутки від врожаю черешень

У Мелітополі російські окупанти та колаборанти не змогли поділили прибутки від врожаю черешень

У селі Терпіння Мелітопольського району Запорізької області "козаки"-колаборанти збирали гроші з продавців черешні та не ділились із російськими окупантами. Через це між зрадниками та загарбниками виник конфлікт, пише "РИА Мелитополь".

"Саме місцевим зрадникам-козакам окупаційна влада довірила охороняти гуртовий черешневий ринок. Відчувши владу, вони пішли по торгівцях і стали вимагати заплатити їм. Обіцянки платити по на день на руки, як хвалилися козаки, орки не дотримали. І колаборанти вирішили самі собі заробити на хліб із маслом та ікрою", - пише видання.

За інформацією, покривав "козаків" місцевий гауляйтер – 52-річний Юрій Волжанін. У результаті ФСБівці викликали Волжаніна на бесіду й винесли йому догану.

За даними місцевих журналістів, у Мелітополі цього року добрий врожай черешні. Однак через заборону окупантів вивозити ягоди на підконтрольну Україні територію на гуртових ринках міста та Мелітопольського району кілограм черешні продають по 10 грн.

Єдиний напрямок, куди дозволено везти черешню з Мелітополя на продаж, – Крим. І там ціна ягід – 150 руб. за кг. Навіть якщо порахувати за курсом, встановленим псевдогубернатором Євгеном Балицьким, це 75 грн.

Нагадаємо, як повідомлялось раніше, російські окупанти забороняють мелітопольським фермерам самим продавати врожай черешень, який якраз поспів. Пропонують ягоду віддавати їм, обіцяють колись заплатити.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності