• Головна
  • Новини
  • "22 поранених. Деякі люди залишились без житла" - результат 4 прильотів у Чорткові

"22 поранених. Деякі люди залишились без житла" - результат 4 прильотів у Чорткові

"22 поранених. Деякі люди залишились без житла" - результат 4 прильотів у Чорткові

Внаслідок, вчорашнього ракетного обстрілу у Чорткові, що на Тернопільщині, постраждало 22 людей. Серед них дитина 12 років. На щастя, обійшлось без смертей. Про це сьогодні, 12 червня, розповів голова Тернопільської ОВА Володимир Труш.

"Вчора, о 21:46 було 4 прильоти, попередньо всі з акваторії Чорного моря. Знищено частину військового об’єкту, а також цивільні. Постраждало 4 п’ятиповерхові будинки з цивільним населення. 22 особи отримали травми різного ступеня важкості. Серед них 12-річна дитина. Неповнолітній надали медичну допомогу, наклали шви. Решта людей також були госпіталізовані і їм була надана медична допомога. Стан всіх хворих задовільний, частина людей вже була виписана додому", - повідомив Володимир Труш.

За його словами, на місці вибухів працювало 10 карет швидкої допомоги, служба ДСНС, яка почала ліквідовувати завали, піротехніки, поліція та СБУ.

"Один із ракетних ударів попав в газову трубу. Був витік газу. Тому прийняли рішення, перекрити газопостачання в місті. Сьогодні до кінця дня, газ обіцяють в Чорткові відновити. На щастя немає людей, які пропали безвісти, чи чиє місце перебування є невідоме", - додав голова ОВА.

Труш розповів також, що деякі жителів Чорткова тимчасово лишилися без житла. Їх переселять на деякий час в інші помешкання.

За фактам вибухів на Тернопільщині відкрили кримінальне провадження.

"Усі поранені – це цивільне населення, яке проживало в будинках поруч з місцями вибуху. СБУ вже відкрила кримінальне провадження за даним фактом. Ми розцінюємо цей удар по цивільному населенню, як удар з метою деморалізації військових та місцевих. Поряд були об’єкти військової інфраструктури, але там не було жодної зброї", – сказав Олександр Богомол начальник поліції Тернопільщини.

Нагадаємо, вчора ввечері, 11 червня, на території Тернопільської області пролунали вибухи. Зауважимо, що в цей час на території регіону тривала повітряна тривога. Оголосили її після запуску російськими військами ракет з акваторії Чорного моря.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності