У лавах ЗСУ служать 37 тисяч жінок

У лавах ЗСУ служать 37 тисяч жінок

З поміж них, понад 1 тисяча жінок дослужились до командирських звань.

Більше як 37 тисяч жінок захищають Україну як кадрові військові у лавах Збройних Сил України. Водночас 2008-го року службу у ЗСУ проходило лише 1800 жінок.

Як інформує Lviv.Media, про це повідомила перша леді України Олена Зеленська.

Як пише дружина президента Зеленського, з поміж військовослужбовиць вже більше як 1 тисяча жінок досягла командирських звань. Зауважимо, що перша леді мала на увазі саме жінок-військовослужбовиць, які є кадровими військовими та виконують бойові завдання. Водночас якщо додати до цієї кількості жінок, які працюють у структурах ЗСУ, їх кількість буде значно вищою.

[caption id="attachment_33876" align="aligncenter" width="1024"] Фото ілюсративне.
Джерело - штаб Операції об'єднаних сил.[/caption]

Зокрема, станом на початок 2019-го року за даними тодішнього міністра оборони України, генерала Степана Полторака, сукупно у лавах ЗСУ служили та працювали більше як 57 тисяч жінок, з яких 26 тисяч безпосередньо несли службу як кадрові військові у лінійних частинах українського війська. Станом на початок 2021-го року 19 402 українських жінок мали статус учасника бойових дій, після проходження служби в зоні АТО/ООС.

Нагадаємо, як повідомляло Lviv.Media, головний військовий комісар Львівщини розповів, чи можлива обов’язкова мобілізація для жінок.

 

 

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності