• Головна
  • Новини
  • рф перекручує слова західних експертів аби деморалізувати українців

рф перекручує слова західних експертів аби деморалізувати українців

рф перекручує слова західних експертів аби деморалізувати українців

російська пропаганда вихоплює з контексту окремі слова західних аналітиків та поширює їх, аби зламати волю українців до боротьби

Пропаганда держави-терориста продовжує вихоплювати з контексту слова західних фахівців та використовує їх як інформаційну зброю, аби зламати волю українців до перемоги. Останнім прикладом такої тактики є поширення тези про "снарядний" голод в ЗСУ.

Як інформує Lviv.Media, про це повідомив Центр протидії дезінформації (ЦПД) при РНБО України.

Зокрема, для поширення інформації про начебто вичерпання Україною та більшістю держав Європи боєприпасів, пропаганда  країни-агресора використовує коментар відомого американського військово експерта Майкла Кофмана, старшого наукового співробітнику Центру військово-морського аналізу США.

Як доказ російські пропагандисти посилаються на матеріал авторитетного видання  The Economist, де Майкл Кофман дійсно говорить про проблему кількості боєприпасів в ЗСУ. Проте насправді експерт уточнює, що проблема стосується перш за все боєприпасів для гармат радянського виробництва калібру 152-міліметри, які використовує також і російська армія. Водночас за виключенням кількох країн Східної Європи, як Чехія, Польща та Словаччина, більшість держав НАТО ще з середини минулого століття використовують артилерію калібром 155-міліметрів. Зауважимо, що і східноєвропейські союзники України останні десятиліття відмовляються від застарілого радянського калібру та переходять на натівській, адже 152-міліметрові боєприпаси виробляє росія, а їхні запаси вичерпуються.

[caption id="attachment_33795" align="aligncenter" width="1024"] 152-міліметрова гаубиця радянського виробництва "Акація", яка перебуває на озброєні ЗСУ.
Фото: President.gov.ua[/caption]

Майкл Кофман закликав західні країни допомогти якнайшвидше переозброїти ЗСУ за стандартами НАТО, адже це, за словами експерта, "дозволить західним країнам забезпечити тривалу військову кампанію". Крім того, у своєму коментарі аналітик  неодноразово повторював, що у росії немає ресурсів для продовження наступу, тож, на його думку, вона може сподіватися лише на поразку у цій війні.

В ЦПД наголошують, що використання пропагандою окремих тез фахівців для підтвердження росією власного міфу про непереможність армії рф - це маніпуляція, яка може працювати лише для внутрішнього споживача.

Зауважимо, що упродовж весни до України почала надходити західна артилерія калібру 155-міліметрів, яка дозволяє ЗСУ не відчувати "снарядний голод". Зокрема, США надали ЗСУ 108 далекобійних гаубиць M777, 90 з яких вже на фронті. Австралія та Канада пожертвували відповідно 6 та 4 гаубиці такого ж типу. Окрім того, Норвегія передала ЗСУ 22 самохідні броньовані гаубиці M109A3 американського виробництва, а Франція надала 6 сучасних самохідних гаубиць CEZAR, кількість яких незабаром може зрости до 12.

Також, як інформував Lviv.Media, Україна уклала угоду з Польщею на постачання 60 сучасних САУ AHS Krab, а 18 таких машин, переданих польською владою, вже надійшли на озброєння ЗСУ. Водночас Словаччина пріоритетно постачатиме Україні новітні САУ власного виробництва, яких ще немає на озброєнні навіть у словацької армії.

 

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності