• Головна
  • Новини
  • Політтехнолог Медведчука отримав підозру у державній зраді

Політтехнолог Медведчука отримав підозру у державній зраді

Політтехнолог Медведчука отримав підозру у державній зраді

У Службі безпеки України повідомили про підозру у державній зраді політтехнологу Віктора Медведчука. Правоохоронці зʼясували, що висловлювання та діяльність політтехнолога були спрямовані на шкоду суверенітету і територіальній цілісності України.

"В результаті обшуків співробітники СБУ вилучили речі та документи, що підтверджують його зв’язки з рф. Серед них – аналітичні матеріали щодо проведення "денацифікації та демілітаризації України". Наразі тривають заходи щодо підтвердження можливого використання цих та інших матеріалів під час планування повномасштабного вторгнення рф в Україну", - кажуть у пресслужбі СБУ.

Вдалось також встановити, що фігурант був пов'язаний зі співробітниками спецслужб рф, які діяли в Україні під дипломатичним прикриттям.

"Він часто брав участь у пропагандистських ефірах на росТБ та очолював групу експертів. Комплекс заходів для притягнення його до відповідальності триває", - пояснили в СБУ.

Нагадаємо, справу затриманого народного депутата Віктора Медведчука вже передали до суду. За статтями, за якими Медведчука підозрюють (ст. 111 (Державна зрада) та ст. 438 (Порушення законів та звичаїв війни) КК України та замах на розграбування національних цінностей – незаконного видобутку нафти та газу на шельфі Чорного моря в районі тимчасово окупованої території АР Крим), йдеться про покарання на строк до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності