• Головна
  • Новини
  • Новини за ніч: хто з ЄС не готовий бачити Україну та наскільки зменшиться врожай через війну

Новини за ніч: хто з ЄС не готовий бачити Україну та наскільки зменшиться врожай через війну

Новини за ніч: хто з ЄС не готовий бачити Україну та наскільки зменшиться врожай через війну
  • Стало відомо, які країни проти членства України у ЄС. Bloomberg повідомляє про таку позицію Данії та Нідерландів. У Данії вважають, що Україна перебуває ще на надто ранній стадії для приєднання до Європейського Союзу і взяти на себе відповідні зобовʼязання.А також, що Україна "не відповідає пов'язаним із стабільністю інститутів, які гарантують демократію, верховенство права, права людини, повагу та захист меншин". Водночас більшість країн все ж таки підтримують Україну. А цього тижня президент Польщі Анджей Дуда вирушив у турне Південною Європою, де агітує за вступ українців до ЄС. Додамо, наприкінці червня це питання вирішить Рада Європи. Європарламент напередодні рекомендував надати Україні статус кандидата у ЄС.
  • Щодня на фронті Україна втрачає 100-200 захисників. Про це повідомив радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк. Він також назвав причину таких великих цифр - це відсутність рівності між українськими та російськими військовими можливостями. За словами Подоляка Україні необхідно сотні найпотужніших артсистем, а також 300 ракетних систем. Лише після цього можна буде говорити про приблизно рівні сили та деокупацію тимчасово втрачених територій. Нагадаємо, раніше президент України Володимир Зеленський повідомляв, що щодня на війні гине 60-100 українських військових.
  • Глава України візьме участь у саміті НАТО у Мадриді. Про це вже офіційно підтвердили представники Альянсу. Зокрема, так сказав заступник генсека НАТО Мірча Джоане. За його словами Володимир Зеленський “так чи інакше буде присутнім”.  Імовірне йдеться про те, що Зеленський не поїде у Мадрид, а приєднається за допомогою відеозв’язку. Додамо,на саміті вперше будуть присутні Австралія, Нова Зеландія, Японія та Південна Корея. Саміт Альянсу відбудеться вже 29 та 30 червня.
  • Прокуратура виявила у Рівненській області 66 підприємств, які можуть працювати на росію. Їх уже перевіряють  правоохоронці. Йдеться про підприємства засновником, акціонером або бенефіціаром яких є фізичні або юридичні особи Росії та Білорусі.
  • У Мінагрополітики розповіли, як скоротиться врожай в Україні через російське вторгнення. Йдеться про цифри на 40% менші, ніж у попередні сезони. Через війну Україна втратила 25% орних земель, а 500 тисяч тонн зерна росія вкрала з окупованих територій.

 

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності