• Головна
  • Новини
  • Зеленський наклав санкції на путіна, пєскова та мішустіна

Зеленський наклав санкції на путіна, пєскова та мішустіна

Зеленський наклав санкції на путіна, пєскова та мішустіна

Володимир Зеленський підписав указ про запровадженян персональних санкцій проти російського президента владіміра путіна, речника кремля дмітрія пєскова, прем'єр-міністра рф міхаїла мішустіна та ще низки російських високопосадовців. Про це йдеться в указі Зеленського про затвердження рішення Ради національної безпеки і оборони.

До переліку осіб, проти яких запровадили санкції, потрапили всі члени уряду рф та ради безпеки рф. Наклали й санкції на секретаря ради безпеки рф ніколая патрушева, міністра оборони сєргєя шойгу та міністра закордонних справ рф сєргєя лаврова. Загалом у переліку РНБО 35 російських посадовців.

Санкційні обмеження передбачають заборону в'їзду на територію України, скасування віз та дозволів зазначеним особам, заборону польотів їхніх літаків у повітряному просторі України, позбавлення державних нагород України, скасування всіх виданих ліцензій та дозволів, блокування фінансових активів та заборона на транспортування майна, що належать особам у переліку РНБО.

Крім того, Зеленський підписав указ про запровадження санкцій проти російських вищих навчальних закладів та їхніх керівників. До переліку потрапили, зокрема, Московський державний університет імені М.В. Ломоносова, Московський державний технічний університет Н.Е. Баумана, Санкт-Петербурзький державний університет і Національний дослідницький університет "Вища школа економікиˮ. У цілому до переліку РНБО потрапили 236 російських вишів.

Українські освітні, культурні та державні установи повинні розірвати всі зв'язки та угоди, укладені з російськими вишами, зазначеними в переліку РНБО.

Нагадаємо, нещодавно Мінфін США оголосив про накладання санкцій на низку яхт, пов’язаних з російською елітою та особисто президентом РФ Владіміром Путіним, а також компанії, які обслуговують їх. Загалом під санкції потрапили сім яхт, 16 компаній та три літаки/гелікоптери.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності