• Головна
  • Новини
  • Європарламент проголосував за надання Україні статусу кандидата в члени ЄС

Європарламент проголосував за надання Україні статусу кандидата в члени ЄС

Європарламент проголосував за надання Україні статусу кандидата в члени ЄС

Проте це рішення наразі є рекомендацією, остаточно питання надання Україна статусу кандидата вирішать лідери країн ЄС наприкінці червня.

Європарламент ухвалив резолюцію щодо зовнішньої, безпекової та оборонної політики ЄС після агресивної війни Росії проти України, на пленарному засіданні в Страсбурзі в середу, 8 червня. В цій рекомендовано надати Україні статус кандидата в члени ЄС та посилити постачання зброї нашій державі.

Як інформує Lviv. Media, про це повідомило видання Дойче Веле.

За документ проголосували 438 євродепутатів, 65 - висловилися проти, ще 94 утримались. Європарламент рекомендував Раді ЄС, яка ухвалює фінальне рішення, надати Україні статус кандидата в ЄС як знак солідарності з українським народом. Це можна розглядати як дипломатичну перемогу, адже раніше Європарламент лише закликав ЄС "працювати у напрямку надання Україні статусу кандидата".

Також Європарламент рекомендував якомога швидше посилити військову підтримку України.

"Необхідно без зволікань надати зброю у відповідності до потреб, висловлених українською владою, зокрема використовуючи Європейський інструмент підтримки миру та координаційний центр, а також за двосторонніми угодами між державами ЄС і Україною", - йдеться у резолюції.

Зауважимо,  Євросоюз уже виділив два мільярди євро на закупівлю зброї для Києва. В Резолюції євродепутати підтвердили право України на самостійну політику та закликали розслідувати російські військові злочини. Крім того, на думку Європарламенту, ЄС слід запровадити вторинні санкції щодо організацій і третіх країн, які допомагають Росії обходити санкції.

"Ціль - допомогти Україні завдати поразки РФ" - прямо декларує Європарламент.

Нагадаємо, як повідомляло Lviv.Media, президент Польщі Анджей Дуда 8 липня розпочав серію візитів до Південної Європи, аби переконати лідерів країн пришвидшити вступ України до Європейського союзу.

 

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності