• Головна
  • Новини
  • Російська пропаганда ставить війну на "фоновий" режим - ЦПД

Російська пропаганда ставить війну на "фоновий" режим - ЦПД

Російська пропаганда ставить війну на "фоновий" режим - ЦПД

Зокрема, такий висновок можна зробити з огляду на повернення розважальних програм на російське телебачення, а також демонстративного ігнорування пропагандистами 100 днів з початку вторгнення.

Пропаганди держави-терориста починає знижувати інтенсивність висвітлення війни проти України та поступово намагається відволікти російську авдиторію від військової теми. Зокрема, такий висновок можна зробити з огляду на повернення розважальних програм на російське телебачення, а також демонстративного ігнорування пропагандистами 100 днів з початку вторгнення.

Як інформує Lviv.Media, про це повідомляє Центр протидії дезінформації (ЦПД) при РНБО України.

Фахівці ЦПД відзначають, що уникнення теми 100 днів з початку вторгнення є свідомим кроком пропаганди, аби  росіяни менше замислювалися над тим, що за три місяці ворожі війська так і не змогли досягти хоча б якогось стратегічного успіху в Україні.

Крім того, російські чиновники почали масово застосувати абсурдну тезу, що три місяці війни російська армія пережила "без втрат".

Таку заяву зробив  глава комітету оборони російської державної думи а.картаполов, який заявив, що агресор майже перестав зазнавати втрат у війні після того, як змінив тактику ведення боїв. Зауважимо, що російське міноборони лише двічі публікувало офіційну статистику втрат, востаннє це відбулось 25 березня. Після заяви картаполова питання бойових втрат остаточно зникло з порядку денного російських змі.

Крім того, повернення мовлення розважальних програм та зниження інтенсивності висвітлення війни свідчить про спробу росіян уникнути нерозуміння публіки, яку кілька місяців годували очікуванням "тріумфальної перемоги".

"Тенденція до поступового зниження присутності воєнної тематики у медійному просторі росії, яку ми прослідковуємо сьогодні, у найближчому часі буде лише пришвидшуватися, аж до моменту фактичного переведення війни в Україні у «фоновий режим», щоб вона перестала цікавити російську аудиторію. В такому разі перестануть бути цікавими і результати війни та її наслідки для росії", - підсумовують в ЦПД.

Нагадаємо, як повідомляло Lviv.Media, російська пропаганда намагається дискредитувати керівництво України, поширюючи фейки про збут Україною західної техніки.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності