• Головна
  • Новини
  • Киянина засудили на 5 років за лайки російській пропаганді у соцмережах

Киянина засудили на 5 років за лайки російській пропаганді у соцмережах

Киянина засудили на 5 років за лайки російській пропаганді у соцмережах

При цьому суд звільнив винного у відбутті покарання з іспитовим терміном у 3 роки.

Шевченківський районний суд столиці засудив  58-річного киянина  за ч.2 ст. 436-2 КК України "Виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників".

Як інформує Lviv.Meida, про це повідомив "Судовий репортер".

Відомо, що чоловік, якого звати Ігор, використовував для поширення ворожої пропаганди заборонену в Україні соціальну мережу "Однокласники". Зі свого профілю він ставив вподобання публікаціям, де прославляли загиблих російських терористів, а також  пропагандистським картинкам російської армії.

[caption id="attachment_33120" align="aligncenter" width="1024"] Суд зачитує вирок
Фото: Судовий репортер[/caption]

"Внаслідок поширення Ігорем Ш. в соціальній мережі “Однокласники” вказаних матеріалів їх побачили, щонайменше, його “друзі”, а також інші користувачі соціальної мережі, що відвідували його сторінку", — йдеться у матеріалах справи.

Зрештою суд затвердив угоду про визнання винуватості між чоловіком та представником обласної прокуратури. Киянина визнали винним, йому призначили п’яти років позбавлення волі. Проте суд звільнив 58-річного чоловіка від відбування тюремного покарання з іспитовим строком у три роки. Зокрема й через "щире розкаяння" останнього.

Відомо, що обвинувачений має неповнолітню дитину, і вкрай боявся поширення інформації про його особу, адже за словами адвоката, через це "може стикнутися з непорозумінням та втратити роботу".

Обвинувачений також має сплатити 10 тис. 948 грн. за процесуальні витрати, тобто проведення експертизи.

Нагадаємо, як повідомляло Lviv.Media, у Львівській області судитимуть ще двох “ухилянтів” від мобілізації. Мешканці Запоріжжя та Києва, підробили документи та намагалися втекти за кордон

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності