• Головна
  • Новини
  • "Надсилають повідомлення, що чоловік вже мертвий" - дружина захисника Азовсталі

"Надсилають повідомлення, що чоловік вже мертвий" - дружина захисника Азовсталі

"Надсилають повідомлення, що чоловік вже мертвий" - дружина захисника Азовсталі

Дружинам військових із "Азовсталі", яких зараз тримають в полоні російські окупанти, телефонують з російських номерів. Погрожують тарозповідають про смерть українських захисників. Про це розповіла дружина захисника Маріуполя Арсенія Федосюка Юлія, пише "Українська правда".

"Телефонують з російських номерів, надсилають повідомлення в Telegram, Whatsapp, інші месенджери, знущаються і погрожують. Це триває вже десь місяць. З того часу, як ми зустрічалися з Папою Римським, почалася прицільна увага до нас. Після почали телефонувати в Telegram і надсилати повідомлення про те, що мій чоловік нібито вже мертвий; про те, чи хочу я його фото побачити або відео. Також телефонували у Whatsapp. Всюди були номери російські, тому, на мою думку, це роблять росіяни", - розповіла.

Також постійно лунають погрози, мовляв, "добралися до твого чоловіка, доберемося і до тебе, скоро наші хлопці будуть у Києві". Погрожують зґвалтуванням і смертю.

Подібні повідомлення і дзвінки з погрозами надходять і іншим родичам захисників. Зокрема, дружині командира маріупольського полку "Азов" Дениса Прокопенка Катерині.

Також Федосюк розповіла, що 5 червня її чоловік телефонував матері Тетяні - йому дали можливість одного дзвінка. А після цієї розмови Тетяні Федосюк почали телефонувати представники медіа бойовиків так званої ДНР.

Але, за словами дружини захисника, його мати "людина підготовлена", тому відразу завершила розмову.

Номер Тетяни не могли знайти в мережі, тому його так званим ЗМІ окупантів могли передати російські силовики, які утримують українських військових.

Минулого тижня Юлії Федосюк телефонували з невідомих номерів і запитували, що вона думає про українську владу, коли її чоловіка зараз утримують на окупованій території.

"Певно, очікували, що я буду критикувати владу. Але я не коментую їм нічого. Я довіряю українській владі й сподіваюся, що вона зробить все можливе, щоб звільнити наших чоловіків", - розповіла жінка.

Нагадаємо, сьогодні до Києва привезли 160 тіл загиблих українських військовослужбовців з маріупольського заводу “Азовсталь”. Їх зустріла патронатна служба полку "Азов" та разом із лікарями вже провела огляд і опис тіл.

 

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності