Зеленський відвідав Запоріжжя

Зеленський відвідав Запоріжжя

Президент України Володимир Зеленський здійснив другу подорож за межі Києва під час повномасштабної війни та відвідав Запоріжжя. Про це повідомляє Офіс Президента.

Під час поїздки він відвідав передові позиції українських військових та вручив їм держнагороди. Також Зеленський поспілкувався з евакуйованими маріупольцями.

Переселенці з Маріуполя звернулися до Зеленського з проханням посприяти у розв'язанні питання відновлення втрачених документів та оформлення свідоцтв про смерть рідних, які загинули на тимчасово окупованих територіях. Він також пообіцяв допомогти з житлом людям, які втратили домівки.

"Багато людей приїжджає з населених пунктів, які тимчасово окуповані ворогом. Маємо зосередитися на тому, щоб розв'язати їхні побутові проблеми, забезпечити переселенців житлом. Також треба подбати про працевлаштування цих людей. Впевнений, що серед них є кваліфіковані фахівці", – зазначив Володимир Зеленський.

Глава держави заслухав інформацію від начальника Запорізької обласної військової адміністрації Олександра Старуха, а також військового командування та керівництва управління Національної поліції в області.

Олександр Старух доповів Президентові, що майже 60% території регіону тимчасово окупували російські війська, на частині тривають бої. За його словами, 77 населених пунктів Запорізької області знеструмлені через бойові дії. Ворог зруйнував 2701 об’єкт інфраструктури, з яких на сьогодні відновлено майже 700.

Президент доручив керівництву Запорізької області надати всю необхідну допомогу особам, переміщеним із тимчасово окупованих територій.

Нагадаємо, сьогодні у Вашингтоні відбувся благодійний аукціон, на якому продали вишиванку президента України Володимира Зеленського. За неї вдалось виручити 100 тисяч доларів.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності