Вишиванку Зеленського продали за 100 тисяч доларів

Вишиванку Зеленського продали за 100 тисяч доларів

У Вашингтоні відбувся благодійний аукціон, на якому продали вишиванку президента України Володимира Зеленського. За неї вдалось виручити 100 тисяч доларів, пише "Голос Америки".

Покупцем лоту стала юридична компанія Asters USA. Аукціон відбувся в п’ятницю 3 червня, в рамках презентації програми United 24, на території Українського Дому, у Вашингтоні.

Як пояснюють організатори події, United 24 була створена для залучення коштів для допомоги Україні. Завдання фандрейзингової платформи — стати головним центром для збору пожертв на підтримку України. Кошти надходять на рахунки Національного банку та спрямовуються профільними міністерствами на потреби за трьома напрямами: оборона та розмінування, медична допомога, відбудова України. Також усі благодійники можуть обрати конкретний проект для передачі коштів. Пожертви не підлягають оподаткуванню.

"Сполучені Штати - це перша країна в якій ми робимо офіційну презентацію платформи United 24. Символічно, що ця презентація відбувається на 100-й день російської війни проти України", — каже посол України в США Оксана Маркарова.

Під час благодійного аукціону в п’ятницю, окрім вишитої сорочки українського президента були продані футболки із підписами Артема Довбика та Андрія Ярмоленка, в яких вони змагалися під час виграшного матчу української збірної проти збірної Шотландії, 1 червня.

Також, "з молотка" пішов відомий керамічний кухоль у формі півника, аналогічний тому, який вцілів на шафці в обстріляному росіянами житловому будинку, в селищі Бородянка, що на Київщині. Обидва лоти коштували 1700 доларів.

Також були розіграні: прапор України із підписом президента Зеленського, вино яке вціліло у сховищах, зруйнованих російськими обстрілами, поштові марки із цитатою українських військових на о. Зміїний та інші лоти.

Нагадаємо, у Львівському муніципальному мистецькому центрі відбувся благодійний аукціон. З-під молотка розпродали бойові трофеї та роботи українських художників. Виручені кошти підуть у благодійний фонд UAID, на закупівлю необхідних речей захисникам на передову.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності