• Головна
  • Новини
  • "Хто її пропустив?": російська пропагандистка Овсяннікова прибула до Києва

"Хто її пропустив?": російська пропагандистка Овсяннікова прибула до Києва

"Хто її пропустив?": російська пропагандистка Овсяннікова прибула до Києва

Колишня співробітниця російського "Першого" каналу Марина Овсяннікова, яка виступає за зняття санкцій з рф, прибула до української столиці.

Колишня співробітниця російського "Першого" каналу Марина Овсяннікова, яка виступає за зняття санкцій з рф, прибула до української столиці.

Як інформує Lviv.Media, про це жінка повідомила у своєму обліковому записі в соцмережі Instagram.

За словами Овсяннікової, яка зараз працює колумністкою у німецькому виданні Die Welt, її вразили черги за бензином, а також сигнали повітряної тривоги та комендантська година, яка діє у столиці.

Зауважимо, що не до кінця зрозуміло, яким чином жінка, що роками працювала у російській пропаганді, змогла потрапити на територію України. Очевидно, що під час перетину кордону її пропустили співробітники Державної Прикордонної Служби. Наразі коментарів від представників влади стосовно цієї ситуації. немає.

Дисидентка з Лубянки?

Лубянка - стале позначення російських спецслужб. У будівлі на Луб'янській площі в Москві був розташований штаб радянського КДБ, а після розпаду СРСР - російського ФСБ

Разом з тим, про роль Овсяннікової як "троянського коня" російської пропаганди повідомив Центр протидії дезінформації (ЦПД) при Раді Нацбезпеки й Оборони України.

"засвітивши майже всіх спікерів, які мали хоч якийсь кредит довіри на Заході, російська пропаганда прискореними темпами намагається створити нових агентів впливу, що просуватимуть наративи, необхідні кремлю. Яскравим прикладом такої «системної роботи» російської пропаганди стала журналістка марина овсяннікова, яка за допомогою паперу та декількох маркерів перетворилася на героїню-дисидентку", - пишуть в ЦПД.

Як акцентують в ЦПД, отримавши вигідний для себе образ о"дисидентки", Овсяннікова почала просувати в Європі кремлівські наративи, зокрема про зняття санкції з "невинних" росіян, які також страждають від війни, а також особисту відповідальність за геноцид українців лише путіна. З огляду на те, що Центр протидії дезінформації є державною структурою, яка дала відкриту оцінку діяльності Овсяннікової, питання, хто дозволив їй перетнути кордон України, залишається відкритим.

Зауважимо, що після свого звільнення з пропагандистського телебачення та виїзду до Європи жінка почала виступати на різноманітних європейських медійних майданчика, закликаючи полегшити або скасувати економічні санкції проти Росії, адже її донька “не може оплатити собі пиріжок за допомогою смартфону”.

Так, в прямому етері шоу Che tempo che fa на найбільш популярному в Італії телеканалі RAI жінка прямо закликала скасувати санкції, адже, на її думку, “росіяни не повинні нести колективну відповідальність за війну Путіна в Україні”.

Нагадаємо, як повідомляло Lviv.Media, 1 червня в Овсяннікової була запланована пресконференція в інформаційній агенції "Інтерфакс-Україна", яку скасували після хвилі суспільного обурення.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності