• Головна
  • Новини
  • Іспанія готова надати Україні танки та навчати танкістів ЗСУ

Іспанія готова надати Україні танки та навчати танкістів ЗСУ

Іспанія готова надати Україні танки та навчати танкістів ЗСУ

Іспанська армія навчатиме українських військових у Латвії та на території України поводитися з танками для боротьби з російським вторгненням

Королівство Іспанія готове постачати важке озброєння до України, зокрема зенітні ракети, а також танки  Leopard 2 німецького виробництва. Раніше країна передала ЗСУ кілька партій боєприпасів, засобів захисту та легкої зброї (кулемети й гранатомети).

Як інформує Lviv.Media, про це з посиланням на власні джерела в уряді королівства повідомляє іспанська газета El Pais.

Відомо, що Іспанія вже завершує Міністерство оборони вже завершує постачання до України батареї зенітних ракет малої дальності "Shorad Aspide", та розглядає передачу Україні частини танків Leopard 2 А4, які вже 10 років перебувають у консервації. Відомо, що близько 40 зі 108 танків, які у 1995-у році Іспанія закупила в Німеччині, можуть бути відремонтовані та передані ЗСУ у стислі терміни.

[caption id="attachment_32578" align="aligncenter" width="1024"] Іспанський танк німецького виробництва Leopard
Фото: TOMS KALNINS (EFE)[/caption]

За даними джерел іспанських журналістів, українських танкістів роботі з цими машинами навчатимуть у Латвії, їде іспанська армія розгорнула контингент із 500 солдатів із шістьма танками Leopard 2E в рамках операції НАТО по захисту країн Балтії. На другому етапі навчання українських танкістів буде проходити вже на території Іспанії, додають ті ж джерела.

"Є добра воля з боку уряду Іспанії та Міністерства оборони щодо направлення інструкторів для навчання експлуатації цих бойових танків, але головне – це танки", - прокоментував цю ситуацію посол України в Мадриді Сергій Погорельцев.

Довідка: Leopard 2 - це основний бойовий танк, який почав надходити на озброєння німецької армії з 1979-го року. Він озброєний 120-мм гладкоствольною гарматою та оснащений паротурбінним дизельним двигуном V-12. Різні версії служили в збройних силах Німеччини та 13 інших європейських країн, а також кількох неєвропейських держав, включаючи Канаду, Чилі, Індонезію та Сінгапур. За своїми бойовими характеристиками він випереджає більшість танків радянського виробництва.

Нагадаємо, як повідомляло Lviv.Media, уряд Словаччини відклав постачання власним збройним силам сучасних самохідних гаубиць Zuzana 2, зазначивши, що пріоритет надається запитам на артилерію з України.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності